Креми тества ролери! #DecathlonTester 2


Women's roller blades testИзненадаа! От години си мечтая да покарам отново ролери, както едно време с цялото му скитане из квартала. Но време за тази идея все не оставаше, все някакво оправдание ще си намеря, за да не се хвана малко по-сериозно. Декатлон обаче ме улесниха страхотно. Моето участие в инициативата Стани #DecathlonTester ми позволи да се върна към това мило и страхотно хоби, което е и СПОРТ(!).

Значи, в четвърти клас, падайки и ставайки, не си давах сметка какво ми носят ролерите. После забравих, поизветря ми някак си споменът. Сега като един по-голям човек (надявам се), който се старае да спортува по-често, като върти едни километри с колелото през уикендите, а на няколко пъти през годината се пуска с вело-клуба и на бревет, аз осъзнах какво физическо упражнение са ролерите всъщност. Но освен полезно, излизането да покараш ролери е и страшно забавно и го препоръчвам горещо! Определено не е запазена марка на децата. Това може да е едно прекрасно занимание и за големите хора, желаещи да се раздвижат и разведрят едновременно.

Признавам, все още съм в категория начинаещи, що се отнася до карането ми, но това не ми попречи да натрупам някои обективни наблюдения. Дамските фитнес ролери FIT 5 са много здрави/стабилни и изключително качествено изработени. Алуминиевата шина определено засилва този ефект и създава чувството за здравина. Като цяло, липсва пластмасовото усещане, с което се примиряваме за много други и подобни спортни стоки. С това са и тежички при пренасяне в раница, но останалото компенсира за това. Обувайки ги, първата ми асоциация бе със слагането на зимни ботушки. Ако сте се сдобили с правилният номер, ходилото прекрасно приляга в чорапа, без да убива на пръстите или петата. Връзките се затягат лесно, а основният механизъм за закопчаване работи гладко и щраква мигновено. 

Тук ще предложа и едно кратко клипче, в което ролерите могат да се видят отблизо, а и за малко как вървят ;)) Ако ли не, свежата музика на The Kooks се надявам, че е достатъчно хубав фон за дочитане на статията:

При себе си забелязах, че вероятно старите навици се опитват да надделеят и едното ми стъпало клони навътре. След половин-един час това може да се превърне в проблем и да се появят болки във вътрешната част на ходилото. Препоръчвам доста тренировки с ролерите на трева преди да се пуснете по гладките пътечки в парка, за да избегнете подобен, макар и моментен, дискомфорт. За радост, в YouTube има доста видеа с основни техники, които да се упражняват. Най-малкото, те са нужни и за по-добрата безопасност. Все пак, не върви да не отидете на работа, защото сте паднали с ролерите, нали? И аз така си помислих. Затова препоръчвам носенето на предпазители за коленете, лактите и дланите, а дори и каска. Ако ли не, то поне за ръцете, защото по-често се пада назад (нищо, че във видеото самата аз нямам). Как знам ли? Разбрах:)

Облечете нещо комфортно за излизането си с ролерите. Времето напоследък беше добро и нямаше нужда да се чудя много. Карането на ролери си е и спорт и затова се пригответе хубаво да се поизпотите. Аз лично бях изненадана колко бързо загрях и чувствах как всичките си мускули от кръста надолу се стягат. Съвсем не случайно са и фитнес ролери. За дамите, които са решили да се стягат, това е едновременно забавен и ефективен начин да го направят. При дистатъчно добро желание, бихте могли да си изготвите програми за следване, с които да натоварвате и стягате краката.

Поздрав най-сърдечен!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Tumblr

About Kremi

Hello everyone! My name is Kremi and welcome to my blog about cycling and all the other stuff that come up to my mind in the meanwhile! This is something I’ve wanted to do for such a long time now, to share my cycling experiences and emotions with you. I had never really thought that cycling would bring me this much joy and feeling of freedom. What was I doing until now really? But better start late than never after all. Anyway, I often go on day trips with the local cycling groups to explore the sights nearby. It’s ofter in a over 50 km range, which turns into a good exercise too:) You will often see me post pictures from my solo trips, when I usually stop somewhere nice and quite and do some reading or drawing (my other two ever so ovely and favorite hobbies). So stay tuned and I’ll be more than happy to hear back from you too!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Креми тества ролери! #DecathlonTester